Mindfulnesstraining (aandachtstraining)

Psychologenpraktijk Hartlant in Nuth, Zuid LimburgHet reduceren van stress door het volgen van een mindfulness training is bewezen effectief. In een mindfulnesstraining leert u leren omgaan met stress, pijn, vermoeidheid, depressie, angst, burnout, ziekte en andere gezondheidsklachten. „Mindfulness is een manier om aandacht te geven, bewust, in dit moment, zonder oordeel."In deze methode staat het beoefenen van 'mindfulness' of aandacht centraal. Deze training in mindfulness is in de Verenigde Staten ontwikkeld door dr. Jon Kabat-Zinn onder de naam Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR).

In Limburg zijn slechts twee trainers opgeleid door het Instituut voor Mindfulness tot trainer Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Eén van deze twee is Sakira Lanting van  Psychologenpraktijk Hartlant.

Sakira Lanting heeft het Centrum voor Opmerkzaamheid opgericht, waar ze verschillende Mindfulness-traingen geeft.

De toepassing van deze methode is buitengewoon praktisch, zinvol en toepasbaar in het dagelijks leven. Door de methode van de aandachtgerichte training worden mensen bewuster hoe de stress hen beïnvloedt. Zij leren minder vanuit automatische reacties te handelen. Ze leren om met meer aandacht te leven. De stress en bijkomende lichamelijke klachten veranderen hierdoor.

Sakira Lanting is als trainer aangesloten bij het Instituut voor Mindfulness en bij de Vereniging Mindfulness based trainers in Nederland en Vlaanderen.

 

Sakira Lanting is aangesloten bij het Instituut voor Mindfulness

 
Sakria Lanting is aangesloten bij de Vereniging Mindfulness based trainers in Nederland en Vlaardingen