Coaching

Mindfulness coachingMindfulness coaching heeft als belangrijke pijler mindfulness.

Het is niet eenvoudig om mindfulness kernachtig in het Nederlands te vertalen.Je kunt het vertalen als opmerkzaamheid, bewustheid, attent zijn, aandachtig zijn, wakker zijn, alert zijn, aanwezig zijn, directe waarneming. 

Mindfulness heeft de kwaliteit van helder en objectief waarnemen van wat er nu is aan gedachten, lichamelijke gewaarwordingen en gevoelens of emoties, zonder deze te veroordelen, zonder hierover te fantaseren of te piekeren. Mindfulness is een manier om aandacht te geven, bewust, in dit moment, zonder oordeel.

Als je meer in het moment bent, gaan gedachten, lichamelijke gewaarwordingen en gevoelens of emoties minder met je op de loop. Je kunt ze beter waarnemen zoals ze komen en gaan en er op een nieuwe, meer ondersteunende, manier mee om gaan.

 

Mindfulness is die kwaliteit in ons die weet, herkent en ziet wat op dit moment aan gedachten, lichamelijke gewaarwordingen en gevoelens in ons aanwezig is.

In het coachingsproces is mindfulness een wezenlijk onderdeel om dichter bij jezelf te komen, eigen processen en innerlijke dynamiek helderder waar te nemen en eigen mogelijkheden en kracht te leren kennen en te gebruiken. Mindful coaching geeft de mogelijkheid om in verbinding met je zelf te komen, je gedragen te gaan voelen door innerlijke kracht en vertrouwen.

Voor wie?

Voor mensen die creatiever en effectiever willen werken, stress willen verminderen, meer uit zichzelf willen halen, zelfinzicht willen vergroten, meer kwaliteit uit zichzelf willen halen, productiever willen zij, meer willen genieten.