Relatietherapie

Psychologenpraktijk Hartlant uit Waalre biedt relatietherapieIn iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor. Wanneer partners echter in hun relatie tegen problemen oplopen waar zij zelf niet meer uit komen, staan zij voor de keus om ofwel de relatie te beëindigen, of hulp van buitenaf in te schakelen.


Indien er voor het laatste gekozen wordt kan relatietherapie uitkomst bieden. Samen met beide partners brengt de relatietherapeut de problemen in de relatie van het paar dan in kaart. Vervolgens gaat men tijdens de relatietherapie op zoek naar mogelijke oplossingen voor deze relationele problemen.

 

Relatietherapie kan helpen om samen tot een diepere, betere relatie te komen, waarbij beide partners tot hun recht komen. Binnen de relatietherapie is er oog voor communicatie, het ontwikkelen van een eigen identiteit binnen de relatie, inzicht in de eigen geschiedenis en afstemming op de ander.

Wordt u hiermee geconfronteerd en wilt u geholpen worden in dit proces, neem dan contact op met  Psychologenpraktijk Hartlant.

Wij hebben jarenlange ervaring in het werken met echtparen en relaties. We werken met methoden uit diverse therapieën, zoals bijvoorbeeld de communicatie theorie, het systeem denken, de ervaringsgerichte therapie, de psychodynamische therapie en de cognitieve therapie. Hierbij is er veel aandacht voor communicatie, het ontwikkelen van een eigen identiteit binnen de relatie en inzicht in de eigen geschiedenis met afstemming op de ander.