Symbooldrama

Sakira Lanting is bij de vereniging opgeleid tot symbooldramatherapeut.Symbooldrama is een therapie die gebruik maakt van de kracht van innerlijke beelden.
Met deze innerlijke beelden wordt er gewerkt aan conflicten, problemen en trauma's. De uitwerking van de innerlijke beelden in tekeningen spelen daarbij een grote rol. Daar waar woorden vaak tekort schieten, biedt deze methode via de verbeelding extra mogelijkheden aan de cliënt om toegang te krijgen tot zijn/haar innerlijke belevingswereld. De vaak onbewuste stemmingen en gevoelens worden "ongemerkt" gesymboliseerd in de innerlijke beelden en de tekeningen.

Symbooldrama biedt extra mogelijkheden bij vele therapievormen. Het is bij uitstek geschikt voor mensen, die worstelen met problemen, die hun wortels hebben in (vaak vroege) onverwerkte ervaringen, depressieve en stemmingsklachten, identiteitsproblematiek, hechtingsproblematiek, onverwerkte trauma's, vroege stoornissen en psychosomatische klachten. Ook aan cliënten die moeite hebben om zich te uiten, of weinig introspectieve vermogens hebben, soms een vreemde taal spreken, of uit een andere cultuur komen, geeft deze methode een mogelijkheid om hun gevoelens en gedachten te symboliseren in beelden.

Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Sakira Lanting van Psychologenpraktijk Hartlant.

 

Sakira Lanting is bij de vereniging opgeleid tot symbooldramatherapeut