Traumaverwerking

Traumaverwerking bij Psychologenpraktijkl HartlantEen trauma wordt veroorzaakt door een gebeurtenis (bijv. rampen, crisis, calamiteiten en ongevallen, agressie en geweld, verbale intimidatie, fysieke aanvallen of overvallen)die door de persoon die het overkomt als zeer ingrijpend en als bedreigend wordt ervaren.

De gebeurtenis roept heftige emoties op die niet hanteerbaar zijn. Er ontstaan aanhoudende stressreacties en/of gezondheidsklachten (somberheid, angst, onrust, slaapstoornissen, concentratieproblemen, vermijdingsgedrag, herbeleving) die een duidelijk lijden of een beperking op sociaal, beroepsmatig of ander belangrijk (levens)terrein met zich meebrengen.
Bij trauma's kan het gaan om zowel gebeurtenissen die recent hebben plaats gevonden, en om gebeurtenissen uit het verleden.
 
Wordt u hiermee geconfronteerd en wilt u geholpen worden in dit proces, neem dan contact op met  Psychologenpraktijk Hartlant.
 

Indien mogelijk wordt bij traumaverwerking EMDR toegepast. Sakira Lanting is gespecialiseerd in het toepassen van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken.

  

Sakira Lanting is lid van de vereniging EMDR Nederland

EyeMlogo