Onze werkwijze

 Intake

Na aanmelding wordt er een afspraak met U gemaakt voor een eerste gesprek. In de intake (1 à 2 gesprekken) wordt u ingeschreven en legt u uw probleem voor aan de psycholoog. In de intake komen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

  • Klachten (welke klachten zijn er, wat is het beloop van de klachten etc.?)
  • stressfactoren (op het werk of in de privésituatie)
  • Huidige leefsituatie (gezin, werken en wonen)
  • Uw levensgeschiedenis
  • Hulpvraag (waar zoekt u hulp bij?)
  • Behandeldoel (wat wilt u met behandeling bereiken?)

Zonodig wordt u gevraagd psychologische vragenlijsten in te vullen. De uitslagen daarvan worden met u besproken.

Aan het einde van de intake worden de bevindingen van de psychologen (inclusief de testresultaten van de vragenlijsten) met u besproken en wordt er een lijn voor de behandeling uitgezet. Als uit de intake blijkt dat wij u niet de hulp kunnen bieden die u nodig hebt, zult u door ons zonodig worden doorverwezen.

Behandeling

Sakira1In de behandelfase gaat u samen met uw behandelend psycholoog aan de slag, waarbij de behandeling is aangepast aan uw specifieke situatie en mogelijkheden. Therapie is maatwerk, ieder mens is immers anders. Per persoon wordt gekeken naar de best passende werkwijze en technieken.

 

Aan het einde van de behandeling wordt geëvalueerd. Indien gewenst wordt er informatie verstrekt aan de verwijzende huisarts. In de gezondheidszorg wordt uw huisarts beschouwd als de centrale post, waarbij alle informatie betreffende uw persoon samenkomt. Om die reden zenden wij bij aanmelding en/of bij afsluiting een kort bericht aan uw huisarts.
In het eerste contact zal u gevraagd worden hiervoor al dan niet uw -schriftelijke- toestemming te verlenen. Uw bezwaar zal zonder meer worden gerespecteerd.

 

 

Indien in het belang van uw behandeling overleg gewenst is met derden (bijv. huisarts, bedrijfsarts, school, medebehandelaars) zal er informatie gegeven worden over de behandeling. Overleg zal uitsluitend plaats vinden nadat dit met u is besproken en nadat u daarvoor toestemming heeft gegeven.

 

De duur bij individuele contacten is 45 minuten. Bij relatie- of gezinscontacten kan een dubbelconsult van maximaal 90 minuten worden afgesproken.

Wilt u er goed rekening mee houden dat u bij verhindering tijdig uw afspraak afzegt en verplaatst. Afspraken die niet uiterlijk 24 uur van te voren zijn afgemeld, worden in rekening gebracht. In het weekend geldt dat de afzegging voor de maandagafspraken op vrijdag moet plaatsvinden.

Telefonische bereikbaarheid

De praktijk is telefonisch bereikbaar via een antwoordapparaat. Als u uw naam en telefoonnummer inspreekt, wordt u zo snel mogelijk terug gebeld. Er is telefonisch spreekuur op werkdagen van 12.30 tot 13.00 uur.

In geval van crisis, als de praktijk niet open is, kunt u altijd contact opnemen met uw huisarts, die contact kan opnemen met de crisisdienst. Buiten kantooruren kunt u het beste contact opnemen met de huisartsenpost
 
Psychologenpraktijk Hartlant
Arembergstraat 19
5583CD Waalre
tel 040 - 2090230 of 06-51213210

e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.