Sakira Lanting

Sakira4Sakira Lanting heeft ruim 30 jaar geleden haar eigen psychologenpraktijk opgezet, waar zij nu werkzaam is als GZ-psycholoog (BIG geregistreerd) en eerstelijnspsycholoog (lid LVE en PSYCHOLOOG NIP). Eerder was ze werkzaam bij de Rijks Universiteit Groningen, Riagg Eindhoven, Fontys Hogeschool Eindhoven, Outplacement Bureau van Ede & Partners.

Ze heeft als psycholoog ervaring in verschillende werkgebieden van de psychologie: onderwijs, geestelijke gezondheidszorg, arbeids gerelateerde problematiek en coaching.

Zij is in 1979 afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de Rijks Universiteit Groningen. Haar verdere beroepsvorming vond plaats via verschillende opleidingen en cursussen.

Vanaf 1994 is zij Symbooldramatherapeut.


Meerdere cursussen en scholing zijn gevolgd in de diverse velden van therapie: o.a. pessotherapie, focussing, droom analyse, familieopstellingen, rouwtherapie, omgaan met kanker. 

Sinds 2006 is ze mindfulnesstrainer (lid VMBN) en sinds een 2009 EMDR therapeut (lid EMDR vereniging). De opleiding tot mindfulnesstrainer heeft haar werk sterk beïnvloed. In dit kader zijn er meerdere workshops en retraites in de vipassana traditie gevolgd. 

In haar werken staat het werkelijk luisteren naar de cliënt centraal. Aandacht, bewustwording en inzicht zijn voor haar centrale begrippen. In het werken met cliënten is ze gericht op bewustwording. Als mens kun je je eigen leven richting geven, en jezelf waardvol vinden.

Sakira Lanting heeft de volgende specialisaties en registraties:

  • Psycholoog NIP
  • Gz-psycholoog BIG-geregistreerd (39050806525)
  • Mindfulnesstrainer (MBSR en MBCT) geregistreerd lid VMBN
  • EMDR therapeut (geregistreerd lid Nederlandse Vereniging EMDR)
  • Symbooldramatherapeut